Stefan Ladhe 

Stefan har varit med att starta SHI, han är delägare och styrelseledamot i företaget. Innan SHI jobbade Stefan som målvaktstränare i Djurgårdens junior och ungdomsmålvakter där han började 1991.

Stefan har varit med i Svenska Ishockeyförbundets verksamhet som utbildare och målvaktsinstruktör för tio årgångar av juniorlandslag, de flesta årgångarna med J20 laget, som resulterat i två silvermedaljer och ett brons med årskullarna födda 1988, 1989 och 1990.

Han har även skrivit utbildningsmaterial om målvaktsträning i form av en bok och en målvakts CD med filmer, men även varit delaktig i den senaste produktionen Målvaktspärmen. Stefan har en podcast om målvaktsspel tillsammans med Thomas Magnusson, sedan 2012. Under säsong ger dom ut ett nytt avsnitt varje vecka.

Eftersom Stefan har jobbat som konsult genom SHI har han hunnit med att jobba i inte mindre än elva elitklubbar på HockeyAllsvensk och SHL nivå: Arlanda (HA-4 säs), Hammarby, (HA-6 säs), AIK (SHL-1 säs), Färjestad (SHL-3 säs), Malmö (SHL-2 säs), HV71 (SHL-1 säs), Almtuna (HA-3 säs), Oskarshamn (HA-3 säs), Luleå (SHL-1 säs), Leksand (HA-1 säs), Södertälje SK (SHL-1 säs), Vålerenga i Norska GET Ligan (4 säs), CHL laget Vienna Capitals (2 säs).

sl-niklas-eddie

Under AVM 2010 jobbade Stefan med det Danska landslaget som tog sig till kvartsfinal i turneringen.

Den här säsongen är hans nionde år som målvaktscoach för Tre Kronor, som hittills resulterat i tre VM Guld, VM silver, OS silver, VM brons och tredje plats i World Cup. När Tre Kronor till kommande säsong byter förbundskapten är det också klart att Stefan fortsätter sitt uppdrag.

Kontakta oss

Skicka ett mail till oss!

Not readable? Change text. captcha txt