Mentorskap

[vc_row][vc_column width=”1/2″][mk_title_box font_family=”none”]

Mentorskap

[/mk_title_box][vc_column_text css=”.vc_custom_1510777359233{margin-bottom: 0px !important;}”]För en del av våra elever som gått länge hos oss finns varken tiden till extraträning eller kanske forumet för att bedriva den på ett bra sätt. Anledningen är helt enkelt att dom tränar mer med sina klubblag och camper ofta domineras av yngre spelare.

Dessa spelare vet ändå vikten av kvalité i träningen, de vet att träningen hos SHI ger resultat och vill gärna vara med och träna. Vi har genom åren försökt råda bot på detta, vi har haft träningsgrupper så att de äldre spelarna ska känna sig hemma och få lite mer än vad de är vana med på vanliga träningar.

Matchanalysen en viktig del i utbildningen

I och med det mentorskap vi haft med en del spelare har vi hittat andra former också, du kan nu som utespelare och som målvakt träna privat med SHI, antingen på egen istid eller på våra privatpass med egen tränare. Går ni ihop två eller tre spelare räcker pengen till fler träningar. Vill du följa upp träningarna med matchanalys blir paketet komplett.

En spelare har bara en ”karriär” inom ishockeyn, som förälder kan det vara svårt att komma med råd och tips när det går bra, när det går tungt eller när man som spelare ställs inför nya situationer. En erfaren instruktör har däremot stött på liknande situationer tidigare då han har jobbat med andra spelare på samma nivå eller däröver. Mentorskapet ska tex handla om att ha en dialog om träningen, vad som händer i tankarna under match, hur man löser vissa situationer på bästa sätt och hur man ska ta ytterliggare steg i sin utveckling.

[/vc_column_text][mk_image src=”http://hockeyinstitute.se/wp-content/uploads/2017/01/15623758_696080180563650_2768454263083368448_n.jpg” image_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][mk_image src=”http://hockeyinstitute.se/wp-content/uploads/2017/11/sl-kickert.jpg” image_size=”full”][vc_column_text css=”.vc_custom_1587026239355{margin-bottom: 0px !important;}”]Individen står i centrum!

Det är ofta sådant som man heller inte kan prata med sin lagtränare om. Dels kan kommunikationen begränsas av vad man vill och tycker man kan prata med lagtränaren om, påverkar det laguttagningen… Alla har heller inte tränare med samma erfarenhet som våra SHI instruktörer har av liknande uppdrag.

Som mentorelev kommer vi att ha en kontinuerlig kontakt under säsongen. Vi börjar att prata om förväntningar och målsättningar inför säsongen. Vi avslutar med att utvärdera hur det gick. Däremellan kommer vi att höras på olika sätt. Mest med initiativ från dig som aktiv! Vi har kunskapen – du har olika behov som vi kommer att hitta olika vägar för olika mentorelever att hitta former för. Olika för att alla är olika och behoven är därefter. Tex. kommer din mentor att se dig spela match, live eller på film beroende på hur ofta du behöver feedback och kan filma matcher men också styrt av avstånd mellan dig och din mentor.

Våra mest kända mentorelever är bröderna Daniel och Henrik Sedin som spelade i Vancouver Canucks i NHL. Vi har en överenskommelse med dem att vi får berätta det… Annars skyltar vi inte med vilka våra mentorelever är.

Vill du veta mer eller vill du anmäla intresse för mentorskap kontaktar du Mats Emanuelsson om du är utespelare och Erik Ladhe om du är målvakt.

Våra mentorelever får 15% rabatt på campavgiften på alla camper som SHI anordnar.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]