Stefan har varit med att starta SHI, han är delägare och styrelseledamot i företaget. Innan SHI jobbade Stefan med idrottsförsäkringar på Folksam. Som målvaktstränare började han med Djurgårdens junior och ungdomsmålvakter 1991.

Stefan har varit med i Svenska Ishockeyförbundets verksamhet som utbildare och målvaktsinstruktör för tio årgångar av juniorlandslag, de flesta årgångarna med J20 laget, som resulterat i två silvermedaljer och ett brons med årskullarna födda 1988, 89, 90.

Han har även skrivit utbildningsmaterial om målvaktsträning i form av en bok och en målvakts CD med filmer, men även varit delaktig i den senaste produktionen Målvaktspärmen. Stefan har en podcast om målvaktsspel tillsammans med Thomas Magnusson, sedan 2012. Under säsong ger dom ut ett nytt avsnitt varje vecka.

Eftersom Stefan har jobbat som konsult genom SHI har han hunnit med att jobba i inte mindre än elva elitklubbar på HockeyAllsvensk och SHL nivå: Arlanda (HA-4 säs), Hammarby, (HA-6 säs), AIK (SHL-1 säs), Färjestad (SHL-3 säs), Malmö (SHL-2 säs), HV71 (SHL-1 säs), Almtuna (HA-3 säs), Oskarshamn (HA-3 säs), Luleå (SHL-1 säs), Leksand (HA-1 säs), Södertälje SK (SHL-1 äss), Vålerenga i Norska GET Ligan (2 äss), Säsongen 2015/16 gör han sin andra säsong med CHL laget Vienna Capitals. Vålerenga i Oslo kommer också att få några besök under säsongen.

Under AVM 2010 jobbade Stefan med det Danska landslaget som tog sig till kvartsfinal i turneringen som spelades i Köln, Tyskland.

Den här säsongen är hans sjätte år som målvaktscoach för Tre Kronor. Som hittills resulterat i VM Guld, VM silver, OS silver och VM brons.