Erik Ersberg

Erik Ersberg valde efter säsongen 2015/2016 att lägga av som aktiv målvakt. Han insåg ganska fort att det skulle vara svårt att skiljas helt från hockeyn och var redan under kommande sommar igång som målvaktsinstruktör för SHI.

Men tillbaka till Eriks lysande hockeykarriär för en stund. Moderklubben är Sala HK som senare blev hockeygymnasiet i Västerås. VIK representerade han som junior och som a-lagsspelare, då i div1 och i allsvenskan.

Han värvades till HV71 och elitseriespel för två säsonger. Under andra året debuterade han i Tre Kronor. Karriären fortsatte i NHL med tre säsonger i LA Kings. Tre säsonger blev det också i KHL, där han vann Gagarin Cup med Salavat!

En säsong i tyska DEL följde innan han begav sig hem igen och avslutade med två nya säsonger i Jönköping med HV71. En minst sagt framgångsrik karriär som han samlat på sig mycket erfarenhet av OCH två medaljer. Dels att vinna KHL men också ett silver med Tre Kronor i VM 2011, då han hade Stefan Ladhe som målvaktscoach. De hade förövrigt redan träffat på varandra i HV71 innan NHL äventyret.

Har Erik varit på SHI som målvakt kan man undra? Jajamen han tillsammans med Stefan Liv var på sommarcampen inför säsongen 2005!

erik-e

Under Eriks första år som målvaktscoach jobbade han med Vienna Capitals i ERSTE Bankliga och CHL. En säsong som avslutades med guld i såväl serie som slutspel! För övrigt var han med på samtliga SHI camper under säsongen och en vecka på sommaren, vilket han fortsätter med.

Erik har även uppdrag i Enköping SK och har suttit med i Västerås IK´s sportgrupp.

Kontakta oss

Skicka ett mail till oss!

Not readable? Change text. captcha txt