Camper för Utespelare

Teman och upplägg

På våra camper får du träning i tre eller fler av nedanstående teman. Omfattningen styrs av antalet dagar campen pågår. Sista dagen har du möjlighet att göra ett individuellt val och själv bestämma vad du vill träna extra på.

Skridskoåkning

Här tränar och utvecklar vi balans, snabbhet, glid och kraft. Du får inte bara lära dig hur du ska göra utan också varför.

Skott

Vi inleder med skottrörelsens olika faser. Vi pratar också om skottaktik t ex höga eller låga skott? Sedan får du lära dig att praktisera bl a svepskott, slagskott, backhandsskott, handledsskott, lyftskott, direktskott, skott för retur, skott från nära håll, skott i översteg och skott efter vändning.

Finter

Vi går igenom fintens taktiska grunder, därefter får du lära dig och praktisera en lång rad finter t ex kroppsfinter, klubbfinter, sidledsfinter, stoppfinter, skottfinter, passningsfinter, skridskofinter, snurrfinter, överstegsfinter och volleyfinter.

Speluppfattning

Speluppfattning handlar bl a om att kunna uppfatta vad du ska göra i anfalls- respektive försvarsspelet, med och utan puck, att snabbt kunna ställa om från anfall till försvar. I detta tema ingår också grunderna för passningar och mottagningar.

Närkampsspel

Vi lär ut grunderna. Du får träna på att både ge och ta en tackling och kanske lika viktigt, hur du undviker en tackling.

Att göra mål

Våra målvaktsinstruktörer har för en gångs skull ställt sig på utespelarnas sida och gett våra utespelarinstruktörer tips på vad du som målskytt bör veta om hur dagens målvakter tänker och agerar ifall du vill utnyttja deras svagheter.

Specialcamper

Vi har inga övre åldersgränser på våra camper – trots det har vi camper som är speciellt för äldre spelare. I maj kör vi Juniorcampen, under 2017 är yngsta elev född 2001 (vi har även en TV pucksgrupp för spelare födda 2002). På sommaren har vi en grupp utespelare under vecka 29 som går Superelitcampen, där yngsta elev är född 2000.