Camp för målvakt

Upplägg

Du som är målvakt och väljer att gå på en SHI camp kommer att lära dig mycket om målvaktsspelets tre huvudmoment som förenar alla målvakter oberoende av nivå eller spelstil, nämligen: att täcka, förflytta och agera. På camperna får du lära dig att förstå varje del för hur du kan kombinera dessa tre delar för att bli en bättre målvakt som spelar med större marginaler och är mindre beroende av tur eller otur. Vår unika metodik syftar till att ge dig den bästa tänkbara individuella instruktionen och den mest personliga feedbacken. På våra camper ägnar vi också mycket tid åt att utveckla ditt spel med klubban. Du får även möjligheten att själv utvärdera ditt målvaktsspel och att träna både dina starka och svaga sidor. Efter camperna får du med dig de filmer vi tagit på dig under campen!

Isträning

Grupper om max fyra målvakter per instruktör tränar på isen. Här får du bl a prova att träna med nya pedagogiska hjälpmedel. Din nivå och dina behov styr träningen. Med få elever på isen finns det mycket tid för tips och feedback. Många av övningarna videofilmas och följs upp direkt på isen eller under särskilda teoripass med videoanalys.

Fysträning

Fysen är helt och hållet inriktad till dig som målvakt. Du får bl.a lära dig hur du kan träna din balans, styrka, explosivitet och koordination.

Teori

Vi pratar mycket teknik på isen. På teorin har vi tid att gå djupare in på detaljer som betyder så mycket för målvaktsspelet. Här får du också en feedback på ispassen. Även här tar vi hjälp av videoinspelade sekvenser från isträningen.

Specialcamper

Vi har inga övre åldersgränser på våra camper – trots det har vi camper som är speciellt för äldre spelare. I maj kör vi SHI Junior League för första gången, under 2018 är yngsta elev född 2002. På sommaren har vi en grupp målvakter under vecka 29 och v30 som går Superelitcampen, där yngsta eleven är född 2001.