Att spela matcher utvecklar!

Alla olika delar i målvaktsspelet finns med i matchen. Inte bara det mest uppenbara som händer på isen dvs tekniskt och taktiskt, utan också de olika mentala aspekterna och hur man har förberett sig i form av fysisk träning, sömn och kost.

Tekniken är en del som vi tränar mycket på under en vanlig SHI camp. Det medför en medvetenhet hos målvakten och ger en viss grad av självförtroende och mentalt välmående. Att ha förmågan att kunna rädda pucken, även om skottet kommer från ett läge då man inte kan täcka av ytan helt och hållet för att man vet hur man ska göra och man behärskar tekniken är en del av charmen med att stå i mål!

Taktiken handlar om när man använder tekniken och när målvakten väljer att göra vad. På målvaktsspråk använder vi ofta ordet spelidé som bygger på individens starka sidor och ger en medvetenhet och självsäkerhet i att bemästra olika situationer på ett liknande sätt.

Många matcher avgörs av de mentala aspekterna. Tankarna finns med oss hela tiden och tänker vi förloppet runt en match är det olika delar som ställs på sin spets. Inför matchen finns tankar som förhoppningsvis gör att vi ser fram emot matchen som kommer, ett visst pirr i magen gör att målvakten skärper upp sinnena och är maximalt förberedd på allt som kan hända under matchen. När man har gjort en vass räddning eller släppt in ett mål händer andra saker i huvudet som kan påverka prestationen och utgången av matchen. Efter matchen är det viktigt att ta hand om sina tankar och göra ett avslut på matchen, många gånger kan det bli lättare och ge en nyanserad bild av matchen om man har någon att prata med.

När är nästa match?

På SHI League kan nästa match vara efter lunchen som snart ska ätas. Analys av det som hände och ladda inför nästa uppgift. Viktiga bitar att lära sig hantera själv! Men på våra Leaguedagar får du hjälp med det av våra instruktörer, du får se klipp från matchen och feedback på det som hänt under matchen.

Under våren och början av sommaren anordnar vi tre camper med SHI Leaguespel. Vi börjar med SHI Young League som vi genomför för tredje året i rad. Vi fortsätter med det nya, SHI Junior League som är till för de spelare som nyligen spelade ordinarie SHI League och deras kompisar i samma ålder. Efterfrågan har funnits och många spelare som varit med under sommarens första campvecka, SHI League har suckat när de konstaterat att det är ”sista Leagueveckan att vara med på” nu finns möjlighet till mer spel! Dessa båda camper är under tre dagar. Den ordinarie SHI League är en vecka, som vanligt.

Välkommen att spela med oss och utveckla din taktiska förmåga på SHI League!

Läs mer om SHI League!

Anmäl dig här!